Dela sida

Vi söker en montagekoordinator

22 juni 2024
Dela sida

Till vårt huvudkontor i Frövi söker vi nu en strukturerad montagekoordinator. Tjänsten går ut på att agera spindeln i nätet för MaxiDoors olika projekt runt om i Sverige. Den primära arbetsuppgiften handlar om att säkerställa så att våra montörer, leverantörer och kunder har både materialet och informationen som krävs för att möta uppsatt tidsplan. Du utgår ifrån Frövi och arbetet innefattar resor inom Sverige.

Om MaxiDoor

MaxiDoor grundades redan 1950 och har en lång historia präglad av produktutveckling och innovation, primärt av ståldörrar. På MaxiDoor arbetar idag cirka 85 medarbetare, varav 70 i Frövi och 15 i Göteborg. Företaget har under de senaste åren växt oerhört och har i skrivande stund en årsomsättning på 200 miljoner kronor. För våra kärnkunder har vi etablerat oss som en trygg och självklar partner för skräddarsydda dörrlösningar med hög funktion. Vi hjälper arkitekter, byggföretag, fastighetsägare och myndigheter att lösa komplexa brand- och säkerhetsfrågor i byggnader över hela landet, från norr till söder. Vår kärnprodukt är svensktillverkade ståldörrar och partier, som säkerhetsdörrar och branddörrar i olika utformningar. Vad som gör MaxiDoor unikt är vår säkerhetsnisch i kombination med vår förmåga att ta fram en helhetslösning, där vi anpassar dörrarna efter kundens specifika behov.

Din roll

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som montagekoordinator är att ansvara för projektledning av pågående arbeten åt MaxiDoors många kunder. Du ansvarar för kontakten med produktion, montörer, säljare, installatörer, leverantörer samt med vår beställare. Med flertalet projekt aktiva samtidigt är det av stor vikt att samtliga parter har allt de behöver och att eventuella flaskhalsar identifieras och löses omgående. Vidare innefattar tjänsten arbete med förfrågningsunderlag, ritningar, inköp och reklamation.

Arbetsuppgifter

 • Koordination av montagearbeten
 • Projektledning
 • Deltagande på byggmöten
 • Garantiärenden och reklamationer

Vem vi söker

Vi söker dig som är van vid att ha många bollar i luften samtidigt. Detta kräver att du är strukturerad och har en bra förmåga att prioritera. I denna roll är du även i många sammanhang MaxiDoors representant och ansikte utåt. Detta ställer krav på att du är social och har en god kommunikativ förmåga. Du drivs av att jobba i team för att nå gemensamma mål och deadlines och har samtidigt inga problem att stundtals arbeta under press.

Det är positivt om du har erfarenhet från projektledning, projektering eller arbete med anbud, primärt inom byggbranschen. En relevant utbildning, exempelvis som byggnadsingenjör, är också meriterande. Alternativt att du har erfarenhet av att arbeta med dörrmiljöer eller på annat sätt skapat dig förståelse och kunskap inom dörrtillverkning eller liknande produkter.

I denna roll kommer du dels arbeta i team, dels arbeta i en mer självständig roll när du befinner dig ute på fält. Eftersom tjänsten innebär en del resande är det viktigt att du har förmågan att ta ett stort eget ansvar för genomförandet av pågående projekt. Som en viktig kugge i företagets dagliga verksamhet förväntar vi oss att du bidrar till företagets affärsutveckling och tar egna initiativ för att hjälpa MaxiDoor att uppnå sina strategiska mål.

Dina personliga egenskaper

 • Lösningsorienterad
 • Kommunikativ
 • Strukturerad
 • Professionell
 • Affärsinriktad

Det är meriterande för rollen om du

 • Har erfarenhet från aluminium- eller stålprofilsbranschen, alternativt liknande produkter
 • Har erfarenhet av att arbeta med projekt och anbud
 • Har erfarenhet av systemen PYRAMID, KBK, Sapa Logic eller EzyFlex, till exempel för orderhantering, beredning och säljstöd

Du erbjuds

En bred och varierad tjänst med stort eget ansvar där du får en nyckelroll i leveransen av MaxiDoors lösningar ute i samhället. Du får träffa många olika människor och får genom dina tjänsteresor besöka en bred variation av projekt. Därmed får du se hur dina insatser bidrar till den färdiga lösningen. Du blir även en del av ett stort team med mycket erfarna medarbetare och får på så vis tillgång till kunniga och hjälpsamma kollegor att luta dig tillbaka mot. I ett expansivt företag som MaxiDoor finns möjligheter att göra karriär i bolaget, och när nya tjänster blir lediga har vi som mål att primärt rekrytera internt.

Övrig information

Start: Omgående enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Lön: Efter överenskommelse
Placering: Frövi
Övrigt: Bakgrundskontroll kommer att genomföras

Ansökan

Något för dig?
Om du tror att tjänsten som montagekoordinator kan vara rätt för dig vill vi gärna att du hör av dig till oss. Ansök snarast för att inkluderas tidigt i vår rekryteringsprocess, då urval kommer att ske löpande.

Ansök genom att skicka ett mejl med CV och personligt brev till:
jonas@maxidoor.se
Märk mejlet med ”Montagekoordinator”.