Ståldörrar

En dörr av stål klarar att stå emot mycket under lång tid. De ska tåla slitage och vara säkra. Våra ståldörrar erbjuder säkerhet på många olika nivåer och dörrarna håller dessa säkerhetsnivåer under lång tid. Vi producerar både standard- och specialdörrar i vår egen fabrik i Frövi. Vi hjälper dig också med projektering och montering.

Dela sida

Högfunktionella dörrar som skyddar mot inbrott, brand och ljud

En ståldörr ger inte bara ett bättre inbrottsskydd den fungerar också som branddörr. En ståldörr forceras inte i första taget och fattar inte eld. Förutom att avgränsa branden hindrar den dessutom rökgasen att sprida sig vidare i fastigheten. I Sverige finns många lagar och regler som rör dörrar i fastigheter och allmänna utrymmen. Det kan handla om olika krav på säkerhetsklassade dörrar eller brandsäkra dörrar. Ståldörrar från MaxiDoor är Typgodkända och CE-märkta ytterdörrar och finns i olika säkerhetsklasser – allt efter dina behov. I vissa miljöer kan det behövas sk. ljuddörrar som är ljuddämpande och stänger ute buller.

Ståldörrar

Säkerhetsdörrar

Vi erbjuder skyddsdörrar i olika säkerhetsklasser (SSF klass 1, 2, 3).

Läs mer

Ståldörrar Branddörr

Branddörrar

Brandmotstånd är en eller flera egenskaper hos den sammansatta konstruktionen.

Läs mer

Celldörr

Celldörrar

Utrustning är inspektionslucka, matlucka, handbojslucka och fobispärr.

Läs mer

Svensktillverkade ståldörrar

Vi är en svensk dörrtillverkare specialiserad på säkra och skräddarsydda dörrar. Vår verksamhet omfattar dock mer än bara själva tillverkningen. Vårt unika erbjudande går ut på att agera som konsulter för våra kunder och aktivt samarbeta i projekt för att hitta de mest optimala lösningarna. MaxiDoor har en omfattande erfarenhet och kan skapa en välbalanserad kombination mellan design och funktion. Våra kunder inkluderar både myndigheter, den offentliga sektorn och företag.

Vårt erbjudande sträcker sig från den initiala idéfasen till tillverkning, omfattande tester och sömlös installation. Vårt ansvar tar dock inte slut där – vi fungerar även som servicepartners och rådgivare för att säkerställa byggnadernas säkerhet och förlänga dörrarnas hållbarhet.

Ståldörrar
Ståldörrar

Mer än standard – specialtillverkade produkter

Termen ”ståldörrar” hänvisar till grundstrukturen eller själva dörrbladet. Vad som gör dörren till en säkerhetsdörr, branddörr eller en stålglasspanel beror på de val vi gör i dess tillverkning. En branddörr blir till exempel förstärkt med extra material som är motståndskraftigt mot höga temperaturer och färgalternativ anpassade för brandsäkerhet.

En inbrottsdörr utrustas med ökad tjocklek och extra skyddspunkter för att förhindra inbrott. En stålglasspanel kan inkludera skottsäkert eller härdat glas och erbjuds i enkel eller dubbelkonstruktion.

Lämna en förfrågan

Vad är en ståldörr?

Ståldörrar och mer specifikt säkerhetsdörrar är dörrar med extra förstärkning som inkluderar skydd mot inbrott, skott, explosioner och brand. Dessa dörrar har testats mot angrepp och är utrustade med olika tillbehör och material beroende på skyddsnivån. De är byggda av tjockt stål för att förhindra, förlänga eller stoppa angreppsförsök. Tillsammans med säkerhetsanordningar som lås, övervakning och larm utgör säkerhetsdörren i många fall en nästan ogenomtränglig barriär för obehöriga.

Ståldörrar
Dörrar framtagna i önskad skyddsklass

Vilken dörr vi tillverkar handlar om graden av den säkerhet som ni önskar för er dörr. Den vanligaste nivån för skydd kallas RC3 och anses vara kostnadseffektiv samtidigt som den ger ett starkt skydd mot de flesta angrepp. Säkerhetsdörrar klassificeras enligt ett skyddsnivåsystem, kallat RC (Resistance Class), som sträcker sig från RC1 till RC6. Denna klassificering tar hänsyn till olika faktorer, inklusive materialval, dörrarnas tjocklek och eventuella förstärkningar.

En ackrediterad testorganisation utvärderar dörren enligt olika kriterier och mätvärden för att sedan tilldela den en klassificering enligt den svenska standarden för inbrottskydd, SS-EN 1627. Denna klassificering innebär att dörren bedöms och tilldelas en skyddsnivå mellan RC1 till RC6.

MaxiDoor har valt att testa sina dörrar på RISE Research Institutes of Sweden AB, en statligt ägd forskningsinstitution som samarbetar med universitet, näringsliv och samhälle för att främja utveckling och hållbar tillväxt.

ingen-bild
Marcus Tylebrink

Sälj ståldörrar

+46 581-789 700
+46 70 329 47 00
markus.tylebrink@maxidoor.se

Frågor kring entreprenad eller ståldörrar? Vi svarar gladeligen på era frågor.


  Denna sida är skyddad av reCAPTCHA och Google, Privacy Policy och Terms of Service gäller. Genom att skicka dina uppgifter samtycker du till vår gdpr.

  Bygg
  Vilka branscher är våra produkter förekommande inom?

  Våra dörrar återfinns på samhällets mest centrala funktioner som sjukhus, fängelser, rättscentrum samt inom fastighet och industri.

  Läs mer

  produkter-ruta
  Vilken säkerhetsdörr behöver jag? Lugn, vi hjälper dig!

  Vi håller hårt på både vår produktkvalitet och leveranskvalitet vilket medför att vi löser komplexa projekt i nära samarbete med både uppdragsgivare och leverantörer för bästa resultat.

  Läs mer

  fragor-svar
  Personlig vägledning och långsiktighet är viktigt för oss

  Vi hjälper dig få klarhet genom att redovisa en väldokumenterad process. MaxiDoor hjälper dig från idé till installerad dörr.

  Läs mer