Dela sida

Hur skyddad är er verksamhet från inbrott?

31 augusti 2022
Stålglasparti
Dela sida

Sveriges företag och myndigheter riskerar varje dag att bli utsatta för potentiella inbrott som kan orsaka skadegörelse, stöld av inventarier, läckage av känslig information samt ge en känsla av otrygghet. I många fall är dörren och dess motståndskraft den avgörande faktorn huruvida ett inbrottsförsök lyckas eller inte. Det är ett fåtal säkerhetsdörrar som inte kan brytas upp med rejäla verktyg – men skillnaden mellan om dörren går att bryta upp på 3 eller 15 minuter kan vara avgörande för om vakt eller polis hinner anlända i tid eller ej. Att investera i en RC4-inbrottsklassad dörr tryggar er verksamhet och är en av de mest säkra dörrar ni kan ha för att minska risken för inbrott.

Vad är en RC4-inbrottsklassning?

RC står för Resistance Class, eller på svenska inbrottsklass. Dörrar med en RC-klassning är testade av RISE enligt SS-EN 1627 och certifierade av Svensk Brand & Säkerhetscertifiering (SBSC). De klasser som finns är RC2, RC3, RC4 och RC5. En RC4 klassning innebär att dörren behöver vara extra förstärkt och tåla effektiv angreppstid med kraftiga handverktyg som kofot, yxa, bultsax, bågfil, plåtsaxar och elektrisk borrmaskin upp emot 15 minuter.
Läs mer om olika säkerhetsklasser här

Sätt er egen touch

MaxiDoors dörrar är inte bara säkra, de kan också helt anpassas efter er verksamhet. Vi kan anpassa form, addera glaspartier, erbjuda olika ytmaterial och färger samt flertalet handtag och extrafunktioner.

Om oss

Vi är ett svenskt dörrföretag med stor erfarenhet av tillverkning och speciallösningar för våra kunder. Sedan 1960 har MaxiDoor tillverkat säkerhetsdörrar och förfinat vårt erbjudande. Idag är företaget ledande inom säkerhet och jobbar mot några av landets största myndigheter som rättscentrum, häkten och fängelser. Samtidigt har vi en oerhörd bredd och levererar både standard- och speciallösningar mot företagskunder. Genom våra egna produktionslokaler om 5000 m² i Frövi, strax utanför Örebro, har vi kapaciteten som krävs för att leverera stora volymer och samtidigt ha full kontroll över kvaliteten.

Kontakta oss

Vill ni diskutera hur vi kan hjälpa er att göra er verksamhet lite säkrare? Kontakta då gärna någon av våra säljare, så får ni rådgivning kring vilken lösning som är mest optimal för just era behov.